Johan Drost

 

Johan Drost Ontwerper & Bouwmeester – een bijzonder bedrijf

Bij Johan gaan ontwerpen en projectbegeleiding in één hand. De sterke punten van Johan: ambachtelijk vakmanschap, creativiteit en passie, oog voor details, liefde voor hout en basic bouwmaterialen. ’De historische bouwstijl, dat is echt mijn ding. Daar kan ik mijn creativiteit helemaal in kwijt’.

Naast de Delftse- of Amsterdamse School volgt Johan Drost in zijn eigenzinnige ontwerpen en bouwwerken vooral zijn eigen ‘School’. In zijn Atelier ter Bevordering van Bouwkunst, realiseert de Rhenense bouwmeester bouwprojecten van de eerste pennenstreek tot de oplevering. Hierbij veelal gebruikmakend van ambachtelijke bouwmethoden met traditionele en antieke bouwmaterialen.

Ontwerpen en bouwen met gevoel voor proporties

Het werk van Johan is herkenbaar, maar niet in een vast concept te vangen. Met gevoel voor de juiste proporties worden de tekeningen tot in detail uitgewerkt. De toegepaste stijlen (van klassiek tot modern) zijn gekoppeld aan ambachtelijk vakmanschap. Hoewel historische bouwstijlen Johan het meest aanspreken, bedient hij zich van de meest uiteenlopende stijlen en bouwtradities. Omdat detaillering het succes van het werk bekroont, is de aandacht hiervoor van groot belang. Omdat Johan zijn bouwprojecten intensief begeleidt kan hij zijn prachtige bouwkundige ontwerpen echt waarmaken.

Alles ineen

Dat ontwerp en bouwbegeleiding onder regie en verantwoordelijkheid vallen van één persoon schept voordelen, omdat hierdoor één aanspreekpunt ontstaat voor alles in het proces. Johan werkt samen met een team van bevlogen vaklieden; voor ieder project wordt een uniek bouwteam samengesteld.

Inventief en vindingrijk

Naast ambachtelijke stijlen en historische uitstraling kan de hedendaagse hightec ingepast worden in het ontwerp zonder dat het in disharmonie komt met de esthetiek. De tekentafel van Johan laat zien hoe inventief en vindingrijk hij is. De toepassing van hedendaagse bouwmethodes zullen nooit het ontwerp beïnvloeden en worden op geraffineerde manier ondergeschikt gemaakt.

Ontwerpen voor u!

Jezelf comfortabel voelen in je “eigen nest” is een vanzelfsprekendheid. Naast de praktische gemakken die de moderne techniek ons in onze woonruimte biedt, is het ook van belang dat er dynamiek is tussen actie en rust. Ook zal in veel gevallen de buitenruimte in het geheel een verrassende rol kunnen spelen.

Er is veel keus in vast omlijnde concepten. Maar soms moeten wij daar afscheid van nemen en in andere richtingen denken, om zodoende tot een persoonlijk en authentiek ontwerp te komen, passend bij uw persoonlijkheid en leefwijze. Naast het formeren van de ruimten zal altijd de detaillering en het materiaalgebruik een beslissende factor spelen in het eindresultaat, niet zelden beslist een detail over het grote geheel. In het traject naar een succesvol ontwerp gaat Johan samen met u aan het werk. Johan luistert, adviseert en begeleidt u in dit proces, stap voor stap. Vanaf dat moment bent u al enthousiast over wat er komen gaat!

Ideeën en dromen waarmaken

Wilt u uw woondroom uit laten komen? Van klassiek, romantisch tot modern: Johan durft met u mee te dromen en kan uw woonwensen realiseren. Hij wijst u ook de weg langs procedures, bouwvergunningen en bestemmingsplannen. Johan biedt bouwkundig ontwerp voor alles wat gerelateerd is aan wonen. Werkt met een team van vaklieden (meubelmakers, timmerlieden, smeden, steenhouwers en antiekrestaurateurs)